Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

SPROGØ med guide på øen og i Nyborg samt frokost på Ville Gulle.

august 9

Turen starter med opsamling på Ry Station, herefter fra Skanderborg Station.
Så går turen mod Nyborg ,  der serveres kaffe og rundstykke i bussen.

Guidetur rundt i Nyborg og på Sprogø

Nyborg, Danmarks Riges Hjerte, er altså meget mere end Sprogø og en motorvejsbro. Nyborg er central i Danmarkshistorien. Både dengang og i dag. Vi vil gerne give dig mulighed for at opleve Nyborg. At høre om den historie, der gør Nyborg og Nyborg Slot så unik en helhed, at der arbejdes på at blive kandidat til UNESCOs Verdenskulturarv.

 

Fyn er også kendt som Danmarks have. Noget kongen udnyttede til at gøre især Østfyn til ”Kongens fadebur”, så hoffet kunne være velforsynet. I dag er Fyn stadig kendt for et væld af fødevarer og lokale smagsoplevelser. Byens restauranter byder hjertelig velkommen før eller efter Sprogøturen. Flere af dem har direkte udsigt til Sprogø, Storebælt og Storebæltsforbindelsen, som er mål for dagens tur, og flere butikker sælger fødevarer fra Kongens Fadebur.

Som byen i centrum af Riget, havde Nyborg en strategisk vigtig beliggenhed. Det benyttede kongerne til at gøre Nyborg til residensstad. Her holdt Danehoffet, middelalderens parlament, til. Når rigets mægtigste mænd var samlet, blev der afviklet ridderturneringer og markeder i byen. Alt imens blev der bag murene på Nyborg Slot truffet epokegørende beslutninger. F.eks. er Danmarks første grundlov, Erik Klippings håndfæstning, underskrevet på Nyborg Slot i 1282. Danmarkshistoriens hidtil sidste kongemorder er også dømt her.

Men ikke kun kongen på Nyborg Slot havde øje for Sprogøs fortræffeligheder. Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder. Herudover har den danske stat brugt Sprogø til at adskille letfærdige og løsagtige piger og kvinder fra den anstændige del af befolkningen.

 

Sprogø er en enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer.

Du får fortalt, hvad der gør Sprogø unik, og vi giver dig forståelsen for, hvad der binder Nyborg og Sprogø sammen i centrum af danmarkshistorien.

Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.

 

Prisen kr. 900.00 inkl.
Bustur/BroBizz
Kaffe/te, rundstykke
Guide
Frokost på Hotel Villa Gulle i Nyborg:
Kalvesteg og æblekage, drikkevare på egen regning.

OPSAMLING

Kl.  7.30 Ry Station
Kl.  8.00 Skanderborg Station

Retur ca. kl. 18.00

TILMELDING på: rybussen@rybussen.dk eller tlf.nr.: 86 89 12 31
Betaling på konto nr.: 1938 – 3497 429 764 – 1 uge før udflugten
Mobil pay: tlf.nr.: 22 33 46 90 – senest 5. dage før udflugten
Påføre venligst navn / tur navn og evt. mobil nr. / opsamlingssted.

Gode oplevelser med Ry Bussen på tur, det du´r.
Tage gerne venner, familie eller kolleger med.

Vi glæder os til at se dig/jer.
TIRSDAG d. 9. august. 2022

 

Husk tøj efter vejret, da det kan blæse på Sprogø.
Pga. Trapper mv. er turen ikke 100% handicap venlig.

Detaljer

Dato:
august 9